Hakukoneoptimoinnin (SEO) perusteet uudelle yritykselle

Hakukoneoptimoinnin (SEO) perusteet uudelle yritykselle

Google analytics, hakukoneoptimointi

Jos omistat yrityksen, tiedät kuinka tärkeää on saada verkkosivustosi mahdollisimman monen potentiaalisen asiakkaan nähtäville. Yksi tapa tehdä tämä on hakukoneoptimointi (SEO). SEO on käytäntö, jossa verkkosivustosi optimoidaan siten, että se sijoittuu korkeammalle hakukoneiden tulossivuilla (SERP:t), ja perimmäisenä tavoitteena on saada sivustollesi enemmän orgaanista liikennettä.

Mutta kuinka tarkalleen optimoit verkkosivustosi paikallista hakukoneoptimointia varten? Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla pääset alkuun:

Lunasta Google My Business -tietosi: Yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun tulee tehdä, on lunastaa Google My Business -tietosi. Näin voit hallita sitä, miten yrityksesi näkyy Google Mapsissa ja paikallisissa hakutuloksissa. Varmista, että annat oikeat ja ajantasaiset tiedot yrityksestäsi, mukaan lukien osoitteesi, puhelinnumerosi ja aukioloajat.

Käytä osuvia ja paikallisia avainsanoja: Kun kyse on paikallisesta hakukoneoptimoinnista, osuvien ja paikallisten avainsanojen käyttäminen on ratkaisevan tärkeää. Nämä ovat sanoja ja lauseita, joita ihmiset etsivät, kun he etsivät omasi kaltaista yritystä alueellaan. Sisällytä nämä avainsanat verkkosivustosi sisältöön, otsikoihin ja metakuvauksiin viestiäksesi hakukoneille, että sivustosi on merkityksellinen paikallisille hakijoille.

Liity verkkohakemistoihin: Varmista Google My Business -tietojesi lisäksi, että yrityksesi on lueteltu muissa verkkohakemistoissa, kuten Yelp-, Yellow Pages- ja Bing Places -hakemistoissa. Nämä tiedot auttavat hakukoneita ymmärtämään, että yrityksesi on laillinen, ja parantavat paikallista hakusi sijoitusta.

Kannusta asiakasarvosteluja: Verkkoarvostelut voivat olla tehokas työkalu paikallisille yrityksille. Ne eivät ainoastaan auta parantamaan mainettasi, vaan ne voivat myös parantaa paikallista hakusi sijoitusta. Kannusta asiakkaitasi jättämään arvosteluja Google My Business -yritystietoihisi sekä muille arvostelusivustoille, kuten Yelp ja TripAdvisor.

Optimoi verkkosivustosi mobiililaitteille: Yhä useammat ihmiset käyttävät verkkoa älypuhelimillaan, joten on tärkeää varmistaa, että verkkosivustosi on mobiiliystävällinen. Tämä ei ainoastaan paranna kävijöiden käyttökokemusta, vaan se auttaa myös paikallisia hakukoneoptimointitoimiasi, sillä Google käyttää nyt mobiiliystävällisyyttä sijoitustekijänä.

Lataa ja aseta sivustollesi Google Analytics tästä linkistä: https://analytics.google.com/

Seuraamalla näitä vinkkejä voit parantaa paikallista hakukoneoptimointiasi ja tuoda yrityksesi entistä useampien potentiaalisten asiakkaiden eteen. Muista, että hakukoneoptimointi on jatkuva prosessi, joten muista tarkistaa ja päivittää verkkosivustosi säännöllisesti varmistaaksesi, että se on optimoitu paikallista hakua varten.


Kommentoi alas, mitä mieltä olit tästä kirjoituksesta!
Jos haluat lukea lisää blogitekstejä digimarkkinointiin, hakukoneoptimointiin tai verkkosivuihin liittyen, voit klikata tästä!
Tutustu paremmin palveluihin ja projekteihin, joita olen tehnyt tästä linkistä, tai ota suoraan yhteyttä.

Aloita somemainonta: facebook.com/business/ads
Aloita Google Ads: ads.google.com
Rakenna oma verkkokauppasi: www.shopify.com

Kiitos!
– Matti Kropsu | Olkromedia