Mikä on Myyntisuppilo (Sales Funnel)?

Olkromedia, hakukoneoptimointi, sosiaalisen median markkinointi, kotisivut

Myyntisuppilo (Sales funnel) on strategia, jota käytetään opastamaan potentiaalisia asiakkaita ostoprosessin läpi. Se sisältää vaiheiden tai “suppilon” luomisen, joka johtaa asiakkaan tietoisuudesta tuotteesta tai palvelusta lopulliseen ostopaikkaan.

Suppilon ensimmäinen vaihe on tietoisuusvaihe, jossa asiakas tulee tietoiseksi tuotteesta tai palvelusta. Tämä voidaan saavuttaa erilaisilla markkinoinnin muodoilla, kuten sosiaalisessa mediassa, sisältömarkkinoinnilla tai maksetulla mainonnalla.

Seuraavana on harkintavaihe, jossa asiakas alkaa tutkia ja vertailla eri vaihtoehtoja. Tässä vaiheessa on tärkeää, että yritykset tarjoavat tietoja ja resursseja, kuten tuotekuvauksia, hintoja ja asiakasarvosteluja, jotta asiakas voi tehdä tietoisen päätöksen.

Päätösvaihe on, kun asiakas on valmis tekemään ostoksen. Tämä on kohta, jossa yritysten on tehtävä ostosten tekeminen asiakkaille helpoksi, joko selkeän toimintakehotuksen tai saumattoman kassaprosessin avulla.

Lopuksi on säilytysvaihe, jossa yritys pyrkii pitämään asiakkaan palaamassa lisää. Tämä voidaan saavuttaa jatkuvalla sitoutumisella, kuten sähköpostimarkkinoinnilla tai kanta-asiakasohjelmilla.

Kanavamarkkinointi on tehokas tapa yrityksille ohjata potentiaalisia asiakkaita ostoprosessin läpi ja lisätä konversioita. Luomalla selkeän polun ja tarjoamalla tarvittavat tiedot ja resurssit jokaisessa vaiheessa yritykset voivat käyttää suppilomarkkinointia tehokkaasti tukemaan markkinointiaan.


Kommentoi alas, mitä mieltä olit tästä kirjoituksesta!
Jos haluat lukea lisää blogitekstejä digimarkkinointiin, hakukoneoptimointiin tai verkkosivuihin liittyen, voit klikata tästä!
Tutustu paremmin palveluihin ja projekteihin, joita olen tehnyt tästä linkistä, tai ota suoraan yhteyttä.

Aloita somemainonta: facebook.com/business/ads
Aloita Google Ads: ads.google.com
Rakenna oma verkkokauppasi: www.shopify.com

Kiitos!
– Matti Kropsu | Olkromedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *