WordPress vai Wix? Kummalla alustalla kannattaa tehdä omat kotisivut?

Olkromedia, hakukoneoptimointi, sosiaalisen median markkinointi, kotisivut

Jos aiot rakentaa verkkosivustoa, sinun on valittava alusta, jolla se toimii. Kaksi suosituimmista vaihtoehdoista ovat WordPress ja Wix. Molemmat alustat tarjoavat valikoiman ominaisuuksia ja työkaluja, jotka auttavat sinua rakentamaan ja hallitsemaan verkkosivustoasi, mutta ne eroavat toisistaan joillakin keskeisillä tavoilla.

Tässä on erittely WordPressistä ja Wixistä, joka auttaa sinua päättämään, mikä alusta sopii parhaiten yrityksellesi:

Hinnoittelu

WordPress on avoimen lähdekoodin alusta, jonka käyttö on ilmaista. Sinun on kuitenkin silti maksettava isännöinnistä ja kaikista lisäominaisuuksista tai laajennuksista, jotka haluat lisätä. Wix puolestaan tarjoaa valikoiman tilaussuunnitelmia alkaen 13 dollarista kuukaudessa. Nämä suunnitelmat sisältävät isännöinnin sekä joukon ominaisuuksia ja työkaluja.

Helppokäyttöisyys

Wix on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi, ja se tarjoaa valikoiman malleja ja vedä ja pudota -työkaluja, jotka helpottavat verkkosivustosi rakentamista ja mukauttamista. WordPress sen sijaan voi olla monimutkaisempaa asentaa ja hallita, etenkin niille, jotka ovat vasta aloittaneet verkkosivustojen rakentamisen tai eivät ole erityisen tekniikkataitoja.

Ominaisuudet ja työkalut

Sekä WordPress että Wix tarjoavat valikoiman ominaisuuksia ja työkaluja, jotka auttavat sinua hallitsemaan ja kasvattamaan verkkosivustoasi. WordPress sisältää perusominaisuuksia, kuten bloggaamisen, sivujen luomisen ja medianhallinnan, sekä joukon lisälaajennuksia lisäominaisuuksien lisäämiseksi. Wix sisältää samankaltaisia ominaisuuksia sekä markkinointityökaluja, verkkokauppatoimintoja ja mahdollisuuden luoda mobiilisovellus.

Muokattavuus

WordPress on erittäin muokattavissa oleva alusta, jossa on laaja valikoima teemoja ja laajennuksia, joiden avulla voit mukauttaa verkkosivustosi ulkoasua ja toimintoja. Wix tarjoaa myös valikoiman malleja ja mukautusvaihtoehtoja, mutta ne ovat rajoitetumpia kuin WordPress.

Yhteenvetona voidaan todeta, että sekä WordPress että Wix ovat vahvoja vaihtoehtoja verkkosivuston rakentamiseen ja hallintaan. Kumpi sopii parhaiten yrityksellesi, riippuu erityistarpeistasi ja budjetistasi. Jos etsit muokattavampaa ja avoimemman lähdekoodin alustaa etkä välitä jyrkemmästä oppimiskäyrästä, WordPress voi olla oikea tie. Jos haluat käyttäjäystävällisen alustan, jossa on laaja valikoima ominaisuuksia ja työkaluja, Wix voi olla parempi valinta.

 

Kommentoi alas, mitä mieltä olit tästä kirjoituksesta!
Jos haluat lukea lisää blogitekstejä digimarkkinointiin, hakukoneoptimointiin tai verkkosivuihin liittyen, voit klikata tästä!
Tutustu paremmin palveluihin ja projekteihin, joita olen tehnyt tästä linkistä, tai ota suoraan yhteyttä.

Aloita somemainonta: facebook.com/business/ads
Aloita Google Ads: ads.google.com
Rakenna oma verkkokauppasi: www.shopify.com

Kiitos!
– Matti Kropsu | Olkromedia

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *